Planinarske staze i šetnice

Šetnja uz obalu, borovom šumom tik uz more ili zelenim zaleđem po mirisnim i oku ugodnim planinarskim stazama i šetnicama je jedan u nizu oblika rekreacije. Na području Crikvenice, Dramlja, Jadranova, Selca, Novog Vinodolskog i Vinodola se, između ostaloga, nalazi i sedam staza zanimljivih naziva (Staza valova, Staza krša i kuša, Staza litica, Zelena staza, Nebeska staza, Staza Rimljana, Staza degenije).

Staza valova (30km)

Staza valova započinje u Povilama, a završava u Jadranovu.

Staza krša i kuša (28km)

Staza započinje u Novom Vinodolskom, a završava na prijevoju Orljak 260m nadmorske visine između Jadranova i Drivenika.

Staza litica (29km)

Staza litica započinje u planinarskoj kući Vinište na visini od 300 m nadmorske visine, a završava podno travnatog bila Zebra na području Uhnja (748 m nadmorske visine) iznad naselja Drivenik. Ukupna dužina staze je 29 km, a obuhvaća strme kamene litice iznad Vinodolske doline.

Zelena staza (45km)

Zelena staza započinje u Luci Krmpotskoj kod lovačkog doma na 750 m nadmorske visine, a završava na vrhu Medviđak na 1027 m nadmorske visine.

Nebeska staza (53,70km)

Staza također započinje u Luci Krmpotskoj kod lovačkog doma na 750 m nadmorske visine, a završava također na vrhu Medviđak na 1027 m nadmorske visine.

Staza Rimljana (15km)

Staza Rimljana započinje u Crikvenici kod Gradske sportske dvorane, a najvećim dijelom prati tok rječice Dubračine, sve do izvora pokraj sela Čandrli iza Drivenika.

Staza degenije (10km)

Staza degenije započinje u mjestu Sibinj, a završava u Kozici, odnosno u autokampu.

Rezervacije i informacije

Telefon

+385 51 800 480

PON-PET: 08:00-16:00

SUB: 08:00-14:00

Adresa

Bana Jelačića 16,
51260 Crikvenica

Kontaktirajte nas

Kontaktirajte nas direktno ili putem obrasca niže i poslat ćemo Vam najbolju raspoloživu ponudu za Vaš idealan odmor.

 

Vaše osobne podatke iz gornjeg obrasca (ime i prezime, e-adresa) prikupljamo i obrađujemo samo kako bismo mogli odgovoriti na Vaš upit za rezervaciju. Obrada Vaših osobnih podataka vrši se na povjerljiv način i iskljčivo u sukladnosti sa zakonskim odredbama. Klikom na slanje obrasca potvrđujete da ste upoznati s Politikom privatnosti (dodatne informacije o zaštiti osobnih podataka dostupe su na ovim stranicama).