Plaže

Ono što Rivijeru Crikvenica zasigurno čini prepoznatljivom su njene prekrasne i raznolike plaže. Svatko će ovdje pronaći svoju idealnu plažu: neku od uređenih dugih pješčanih i šljunčanih plaža s brojnim sportskim i zabavnim sadržajima, ili pak mirnu prirodnu uvalu uronjenu u mediteransko raslinje.

Godine 1888. izgrađeno je prvo javno morsko drveno kupalište u Crikvenici, što je označilo početak razvoja organiziranog turizma.

Rivijera Crikvenica se proteže na 28 km obalnog pojasa koji krase prirodne uvale, pješčane i šljunkovite plaže. Plaže su prilagođene svim uzrastima, osobama sa invaliditetom, mladim ljudima, obiteljima s djecom, pa čak i kućnim ljubimcima.

Zahvaljujući uređenosti i visokokvalitetnoj čistoći mora crikvenička plaža je 1998. godine postala nositeljica prve „Plave zastave„ , međunarodnog priznanja ekološkog programa zaštite okoliša, mora i priobalja, koju dodjeljuje svake godine međunarodna Zaklada za odgoj i obrazovanje za okoliš (FEE).

Na plažama se nude brojni sportsko-rekreativni sadržaji prikladni za odrasle i djecu, bogata ugostiteljska ponuda, iznajmljuju se suncobrani i ležaljke, a plaže "žive" i noću kroz raznolike zabavno-kulturne manifestacije.

Plaža - "Gradsko kupalište"

Poznata crikvenička pješčana plaža. Od 1998. godine posjeduje "Plavu zastavu". Prilagođena je za osobe sa posebnim potrebama (ima rampu za spuštanje osoba u more). Ulaznica se naplaćuje od 8,00 do 17,00 sati , zatim postaje šetalište i zabavni park za djecu i odrasle.

Na plaži se nude razni vodeni sportovi: skijanje na vodi, vožnja padobranom, pedaline, odbojka na pijesku, stolni tenis, animacija u moru, te iznajmljivanje rekvizita.

Plaža obiluje cafe barovima, restoranima, sportskim i dječjim igralištima, tu je aquagan te suvenirnice i mali dućani sa svježim proizvodima (voće, kolači, pekarski proizvodi).

Nasuprot plaže smješten je hotel Esplanade.

Plaža "Crni molo"

Dio pješčane plaže "Gradsko kupalište" poznato po plitkoj uvali prikladnoj za djecu i za igranje poznatog “picigina” (odbojka u moru).

Plaža "Balustrada"

Šljunčana plaža koja se proteže od glavne plaže "Gradskog kupališta" do centra Crikvenice. Niz godina nosi Europsku plavu zastavu. Ulaz na plažu je slobodan. Moguće je iznajmiti ležaljke, suncobrane, pedaline i druge rekvizite. U sklopu plaže se nalazi igralište za djecu.

U neposrednoj blizini je hotel Zagreb.

Plaža "Kaštel"

Šljunčana plaža ispred hotela Kaštel, u centru Crikvenice. Ulaz slobodan. Moguće je iznajmiti ležaljke i suncobrane. Uz samu plažu se nalazi restoran "Stella Maris".

Plaža "Omorika"

Šljunčana plaža ispred hotela Omorika. Nudi mogućnost zabave uz razne sportove na vodi. U sklopu plaže se nalazi nekoliko barova, a na plaži je moguće iznajmiti ležaljke i suncobrane. Ulaz na plažu je slobodan.

Plaža "Kačjak"

Duga šljunčana plaža u sklopu turističkog naselja Kačjak. Smještena u mirnoj uvali okružena mediteranskim raslinjem. Na plaži je moguće iznajmiti ležaljke i suncobrane, a u sklopu plaže se nalazi i cafe bar.

Plaža "Bazeni Katarina"

Kompleks ispred hotela Katarina sa dva otvorena bazena sa morskom vodom, jedan prilagođen za djecu i neplivače. Bazeni nose "Plavu zastavu". Ulaz je besplatan za goste hotela Varaždin. Moguće je iznajmiti ležaljke i suncobrane.

Uz bazene se nalaze cafe bar i restoran.

Plaža “Poli mora” Slaven

Plaža ispred hotela Slaven koja nosi "Plavu zastavu". Ulaz je slobodan. Moguće je iznajmiti ležaljke i suncobrane. Na plaži i u blizini se nalaze brojni cafe barovi, a u sklopu hotela Slaven restoran "Rokan" sa velikim izborom jela po pristupačnim cijenama.

Plaža za kućne ljubimce "Podvorska"

Crikvenica je 2010. godine dobila prvu plažu za kućne ljubimce. Smještena je pokraj lučice podvorska na vrhu lukobrana. Ulaz na plažu je slobodan. Na obavijesnoj ploči su navedena pravila ponašanja za vlasnike malih životinja, a u sklopu plaže su postavljene nadstrešnice za zaštitu od sunca.

Ova je plaža 2013. godine proglašena najboljom plažom za pse na Jadranu. Titula je dodijeljena na interaktivnom video portalu Top destinacije - Hrvatska (www.topdestinacije.hr). Pročitaj više: Plaza za pse-Crikvenica.pdf

Rezervacije i informacije

Telefon

+385 51 800 480

PON-PET: 08:00-18:00

SUB: 08:00-16:00

Adresa

Bana Jelačića 16,
51260 Crikvenica

Kontaktirajte nas

Kontaktirajte nas direktno ili putem obrasca niže i poslat ćemo Vam najbolju raspoloživu ponudu za Vaš idealan odmor.

 

Vaše osobne podatke iz gornjeg obrasca (ime i prezime, e-adresa) prikupljamo i obrađujemo samo kako bismo mogli odgovoriti na Vaš upit za rezervaciju. Obrada Vaših osobnih podataka vrši se na povjerljiv način i iskljčivo u sukladnosti sa zakonskim odredbama. Klikom na slanje obrasca potvrđujete da ste upoznati s Politikom privatnosti (dodatne informacije o zaštiti osobnih podataka dostupe su na ovim stranicama).