Gastro-enološka ponuda

Stoljetna tradicija ugostiteljstva i hotelijerstva očituje se u posebnosti okusa i mirisa nacionalne hrvatske kuhinje. Bogatstvo okusa čine prirodni sastojci iz morskih namirnica i škrte primorske zemlje. Stoljetna oaza zdravstvenog turizma obiluje i posebnostima primorske kuhinje u kojoj su naglašena jela pripremljena na tradicionalan način.

Jednostavnost primorskog života nekadašnjih ribara i stanovnika Crikvenice obiluje i jednostavnim jelima znanim kao „crikvenička jela“.

Na jelovnicima hotela i restorana se, uz uobičajenu ponudu, nalaze i jela pripremljena na tradicionalan način. Nude se raznoliki riblji menui, domaće maneštre i slastice.

Tijekom 55 godina postojanja hotelskog društva Jadran d.d., na europskim natjecanjima i prezentacijama prezentirana su autohtona mediteranska „crikvenička jela“ koja su zadivila i mnoge kolege iz različitih zemalja.

Oko 30-tak najboljih recepata crikveničke kuhinje sabrano je u knjižici „Kuharica našeh non“, koja je izdana povodom jubileja 600 godina od prvog spomena imena Crikvenica, kako bi se sačuvala tradicija i autohtonost spremanja primorskih delicija.

Iz nekadašnjih zaboravljenih starih kuharica naših nona i danas se osim standardnih ribljih i mesnih specijaliteta pripremaju jela koja možete probati samo na crikveničkoj rivijeri: „Crikveničke rupice“, „ Slani vinćoli na svetejolenski“, "Prežganica z baškoton na jakovarski", „Batuda“, "Brodet i palenta na selački", te poznate slastice „Crikveničke palačinke", "Svetojelenske friti", „Selački puhanci“ i "Crikvenički štrudel".

U slastičarnici društva Jadran u Hotelu International možete probati „Tortu Frankopan“, crikveničku slasticu, podsjetnik na doba knezova Frankopana. Priprema se na temelju rekonstrukcije starog recepta iz kuharice iz 1686. godine čija je autorica bila kneginja Eleanora Maria Rosalia von Eggenberg.

Uz poznata jela nude se i autohtona vina, bijela i crna. Najpoznatija je „Vrbnička žlahtina“ autohtono bijelo vino sa otoka Krka. U Vinodolskoj dolini, nedaleko Crikvenice, ponovno se uzgajaju stare autohtone vrste grožđa Cabernet sauvignon, Frankovka, Žlahtina, Chardoney i druge sorte, te se poslužuju u hotelima i restoranima društva Jadran.

Rezervacije i informacije

Telefon

+385 51 800 480

PON-PET: 08:00-18:00

SUB: 08:00-16:00

Adresa

Bana Jelačića 16,
51260 Crikvenica

Kontaktirajte nas

Kontaktirajte nas direktno ili putem obrasca niže i poslat ćemo Vam najbolju raspoloživu ponudu za Vaš idealan odmor.

 

Vaše osobne podatke iz gornjeg obrasca (ime i prezime, e-adresa) prikupljamo i obrađujemo samo kako bismo mogli odgovoriti na Vaš upit za rezervaciju. Obrada Vaših osobnih podataka vrši se na povjerljiv način i iskljčivo u sukladnosti sa zakonskim odredbama. Klikom na slanje obrasca potvrđujete da ste upoznati s Politikom privatnosti (dodatne informacije o zaštiti osobnih podataka dostupe su na ovim stranicama).