Objave za medije

Jako dobar srpanj u Jadranu, velika očekivanja i za kolovoz

Dionice Jadrana uvrštene na Službeno tržište Zagrebačke burze

Dionice Jadran d.d. iz Crikvenice, turističke tvrtka koja u vlasništvu na crikveničkoj rivijeri ima 8 hotela, 2 autokampa i turističko naselje koja je prije četiri godine izašla iz stečaja, danas su uvrštene na Službeno tržište Zagrebačke burze.

Hotel Omorika prvi hotel u povijesti Jadrana d.d. s četiri zvjezdice

Ministarstvo turizma službeno je potvrdilo da se za kompletno obnovljeni hotel Omorika može podići kategorizacija na 4 zvjezdice. Prvi je to objekt u povijesti Jadrana s tako visokom kategorizacijom, a vrlo skoro će mu se pridružiti i hotel Varaždin koji su u tvrtki odlučili pozicionirati kao lječilišni hotel sa 4 zvjezdice.

Jadranu 1,4 milijuna kuna iz Fonda za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost

U sklopu adaptacije hotela Varaždin, koja je trenutno u tijeku s planiranim završetkom početkom srpnja, predviđena je rekonstrukcija sustava grijanja i prelazak s grijanja lož uljem na najsuvremeniji sustav grijanja dizalicom topline čime se doprinosi povećanju energetske neovisnosti objekta, a postižu se i znatne uštede energije i smanjenje emisije CO2 za više od 58% te je za navedeno Fond za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost sufinancirao Jadranu 1,4 milijuna kuna.

Jadran d.d. u 2015. povećao neto dobit za 23,9 posto

Dobri poslovni rezultati ostvareni prošle godine dali su Jadranu d.d. dodatan vjetar u leđa i omogućili nesmetano poslovanje, nastavak investiranja u podizanje kvalitete naših kapaciteta, ali i vraćanje dugovanja prema stečajnom planu.

Turistička tvrtka Jadran d.d. iz Crikvenice dobila certifikat ISO 9001:2008

Turistička tvrtka Jadran d.d. iz Crikvenice, koja u vlasništvu na crikveničkoj rivijeri ima 8 hotela, 2 autokampa i turističko naselje, uspješno je prošla postupak provjere i zadovoljila sve zahtjeve međunarodne norme u upravljanju kvalitetom u poslovanju, što dokazuje dobiveni certifikat ISO 9001:2008.

Jadran d.d. ulaže preko 30 milijuna kuna i spremno dočekuje novu turističku sezonu

Do početka turističke sezone, Jadran d.d. u objekte Varaždin, Omorika i Slaven investirat će ukupno 30,7 milijuna kuna, a hotel Varaždin u Selcu, osim potpune adaptacije, očekuje repozicioniranje u segmentu zdravstvenog turizma te podizanje kategorije na razinu 4 zvjezdice.

Jadran d.d. predstavio Strateški poslovni plan društva za razdoblje 2016. – 2025.

Strateškim planom predviđen je šestogodišnji investicijski ciklus u ukupnom iznosu od 301,3 milijuna kuna, a nakon provedenih ulaganja 69% kapaciteta Jadrana bilo bi u kategoriji 4 zvjezdice.

Hotel Slaven i autokamp Selce krenuli u proces dobivanja službene eko-oznake Europske unije EU Ecolabel

EU Ecolabel je oznaka koja jamči viskoke standarde u zaštiti okoliša, a posebnu težinu ima na tržištima koja su posebno zanimljiva Jadranu d.d. – skandinavskom, njemačkom, austrijskom, ali i ostalim velikim tržištima zemalja Europske unije.

Bivšim i sadašnjim radnicima Jadrana u manje od dvije godine vraćeno preko 70% potraživanja

Odlično poslovanje Jadrana nakon izlaska iz stečaja i odlučnost Uprave u prijevremenom vraćanju preuzetog duga prema bivšim i sadašnjim radnicima omogućili su ubrzani tempo povratka duga. U Jadranu su uvjereni da će obveze vratiti čak dvije godine ranije od roka kojeg je utvrdio Trgovački sud.

Po prvi puta u povijesti Jadrana hoteli s četiri zvjezdica

Ukupna vrijednost investicijskog ciklusa koji je odobrio Nadzorni odbor Jadrana d.d. iznosi preko 23 milijuna kuna, a podizanjem kategorije hotela Omorika i Varaždin, po prvi puta u povijesti neki od Jadranovih objekata imat će 4 zvjezdice. To nosi velike koristi za tvrtku, ali i za cijeli crikvenički kraj.

Rezultati 2015.

Odlična post sezona: Jadran u rujnu ostvario 13 posto više noćenja i 15 posto više prihoda u hotelima.

Kamp "Selce" postao najbolje kategorizirani kamp na crikveničkoj rivijeri

Jadran d.d. je u ”Selce” u posljednje dvije godine investirao oko 3,4 milijuna kuna što je omogućilo podizanje kategorizacije kampa na 3 zvjezdice. Opravdanost investiranja potvrđuju sve bolji rezultati - u prvih šest mjeseci ove godine ”Selce” je zabilježio 24 posto više noćenja nego u istom razdoblju lani.

Hotelu Katarina potvrđene četiri zvjezdice

Uz crikveničku Omoriku, hotel Katarina drugi je Jadranov hotel kategorije četiri zvjezdice čime je destinacija bogatija za gotovo 300 soba više kategorije, a prema strateškom planu poslovanja, hotel će se dodatno pozicionirati u segmentu zdravstvenog turizma

Jadran radnicima dvije i pol godine prije roka vratio sva potraživanja iz stečaja

Zahvaljujući uspješnom poslovanju od okončanja stečajnog postupka u siječnju 2014. godine, bivšim i sadašnjim radnicima Uprava Jadrana isplatila je jučer i posljednju ratu duga u visini 8,9 milijuna kuna. Naslijeđeni dug radnicima vraćen je dvije i pol godine prije roka.

Jadran predstavio nove internetske stranice

Nove internetske stranice korisnicima pružaju kvalitetnije iskustvo, više informacija, bolji pregled i izravnu rezervaciju smještaja, ali i potpune informacije o turističkoj ponudi cjelokupne crikveničke rivijere. Sve značajnijim korištenjem digitalnih kanala prodaje Jadran stoji uz bok najvećim turističkim grupacijama u Hrvatskoj, a nove web stranice su samo kruna ubrzanog ulaganja u informatizaciju poslovanja Jadrana d.d.

Povučena izvanredna revizija protiv stečajnog plana

Nakon zaključenog stečajnog postupka nad Jadranom d.d. u siječnju 2014. godine 36 bivših radnika, koji je bio nezadovoljan rokom otplate duga od pet godina, određenog od strane Trgovačkog suda u Rijeci, podnio je reviziju protiv Stečajnog plana Vrhovnom sudu Republike Hrvatske.

Nadzorni odbor Jadrana prihvatio plan investicija od preko 83 milijuna kuna

Nastavkom investicijskog ciklusa i u 2017. godini, Jadran nastavlja s realizacijom Strateškog plana, a osim unaprjeđenja smještajnih kapaciteta, podignut će se i razina cjelokupne usluge čime će se omogućiti produženje turističke sezone kao i privlačenje još kvalitetnijih gostiju.

Održana glavna skupština Jadran d.d.

Održana je Glavna skupština Jadran d.d. iz Crikvenice. Najviše pozornosti svakako je privukla odluka kojom je Skupština ovlastila i zadužila Upravu da svih preko 49 milijuna dionica nominalne vrijednosti 10,00 kuna uvrsti na službeno tržište Zagrebačke burze što je bio prvotni zahtjev malih dioničara obzirom da su postali dioničari upravo namirenjem 50% svojih stečajnih tražbina kroz dionice.

Jadran u devet mjeseci povećao noćenja 2 posto a prihode 7 posto

Posebno su dobri rezultati ostvareni u hotelima Omorika i Katarina, koji su ove godine podignuti na kategorizaciju od 4 zvjezdice. Prosječan dnevni prihod po smještajnim jedinicama ta dva hotela povećan je u odnosu na prošlu godinu više od 40 posto, iznad 70 eura

Započela 35 milijuna kuna vrijedna obnova hotela Esplanade u Crikvenici

Obiteljski odmorišni hotel Esplanade kategorije 4+ zvjezdice postat će najviše kategoriziran Jadranov hotel, s visoko individualiziranom uslugom za goste više platežne moći. Predviđa se da će raditi punih osam mjeseci u godini

6. Adria Advent Marathon - jedinstvena utrka uz more

Jedini profesionalni međunarodni trkači maraton i polumaraton u Europi koji se trči neposredno uz morsku obalu - 6. Adria Advent Marathon ove će se godine održati u nedjelju 27. studenoga.Maraton, koji se već tradicionalno trči na crikveničkoj rivijeri, održava se u organizaciji hotelske kuće Jadran d.d. i Via Mea travela iz Crikvenice i suorganizaciji Grada Crikvenice.

Svim djelatnicima Jadrana bit će isplaćena božićnica

Zahvaljujući uspješnom poslovanju, snažnom razvoju i zacrtanom cilju, zaposlenicima Jadrana ove će godine prvi put biti isplaćene božićnice, a isto tako su svim radnicima-vjerovnicima vraćena i sva naslijeđena potraživanja proizašla iz stečajnog postupka

Jadran proširio broj stipendista sa tri nova mlada kuhara

U sklopu dugoročnog pristupa planiranju i razvoju poslovanja koje brine o razvoju ljudskih potencijala, Jadran d.d. nastavlja s lani započetim programom stipendiranja strukovnih zanimanja kuhara i konobara u suradnji sa srednjom školom Dr. Antun Barac

Jadranu potvrđen najviši međunarodni standard bonitetne izvrsnosti

Certifikat bonitetne izvrsnosti A3 jedan je od najvažnijih europskih standarda kojima se definira kvaliteta poslovanja te je međunarodno priznata oznaka poslovne izvrsnosti tvrtke, a Jadran ga je osigurao dobrim poslovnim rezultatima ostvarenim u protekloj godini.

U prvih deset mjeseci Jadran podignuo poslovne prihode za 19%

Jadran d.d. u prvih deset mjeseci ove godine ostvario je 75,2 milijuna kuna prihoda što je za 19% više od ostvarenih poslovnih prihoda u istom razdoblju prošle godine, dok su prihodi od redovne djelatnosti ostvareni sa 67,4 milijuna kuna čime su ujedno premašeni i cjelokupni prihodi ostvareni u cijeloj prošloj godini

Hotel Katarina u Selcu ulazi u drugu fazu uređenja

Prije nekoliko dana započela je druga faza uređenja vrijedna 15 milijuna kuna, a obuhvaća uređenje unutarnjeg bazena sa grijanom morskom vodom, wellness centra te kongresnih dvorana. Ukupno ulaganje u drugu fazu uređenja hotela iznosi 15 milijuna kuna, a time hotel dobiva dodatne sadržaje kojim se namjerava privući goste i van turističke sezone.

Novi certifikat za nova tržišta

Turistička tvrtka Jadran d.d. iz Crikvenice, u smjeru realizacije strateškog plana poslovanja do 2025. godine koji predviđa obogaćivanje objekata u vidu turističke ponude više dodane vrijednosti, ušla je u proces certifikacije halal kvalitete svojih hotela.

Budućnost domaćeg turizma u hotelu ‘Omorika’

Domaćin ovogodišnjeg državnog natjecanja ugostiteljskih i turističkih škola je srednja škola dr. Antuna Barca iz Crikvenice, a Jadran d.d. kao najveća i najvažnija turistička tvrtka iz Crikvenice odlučila je sponzorski podržati najbolje iz budućeg turističkog kadra u Republici Hrvatskoj. Na natjecanje stižu 93 učenika iz cijele RH koji su odabrani kao najbolji na školskim i regionalnim natjecanjima.

Jadran d.d. ponovno zadovoljio zahtjeve međunarodne norme u upravljanju kvalitetom i dobio certifikat ISO 9001:2015

Jadran d.d. ponovno zadovoljio zahtjeve međunarodne norme u upravljanju kvalitetom i dobio certifikat ISO 9001:2015

Povijesna 2016. godina za Jadran

Jadran d.d. iz Crikvenice, turistička tvrtka koja u vlasništvu na crikveničkoj rivijeri ima 8 hotela, 2 autokampa i turističko naselje, zaključila je poslovne rezultate za 2016. godinu s ukupnim prihodom 84,1 milijuna kuna, što predstavlja porast od 29,2 posto u odnosu na godinu ranije i dobiti prije oporezivanja 4,8 milijuna kuna što je porast od 82,9 posto u odnosu na prethodnu godinu. Pozitivni poslovni rezultati Jadrana d.d. nakon izlaska iz stečaja rezultat su stabilne poslovne politike koja je rezultirala velikim investicijskim ciklusom s ciljem povećanja kvalitete smještajnih kapaciteta, a trendovi su pozitivni i u projekciji budućnosti.

Obnovljeni hotel Esplanade primio prve goste

Prestižni halal certifikat krasi crikveničke hotele Katarina, Omorika i Esplanade

Crikvenička turistička tvrtka Jadran d.d. nastavlja s podizanjem kvalitete i oplemenjivanjem svoje turističke ponude. Ispunivši stroge kriterije dobila je halal certifikat kvalitete koji krasi njihova tri hotela: Katarina, Omorika i Esplanade i time učinila važan poslovni iskorak na halal tržište vrijedno dva bilijuna američkih dolara.

Jadran u prvih osam mjeseci sa rastom prihoda od prodaje od 18%

Najveća hotelijerska tvrtka na području crikveničko-vinodolske rivijere Jadran d.d. koja u vlasništvu ima 8 hotela, 2 kampa i 2 naselja zaključila je rezultate poslovanja za prvih osam mjeseci ove godine.

Crikvenica i Jadran napravili najveći skok na nacionalnom nivou

U sklopu tradicionalne državne manifestacije Dani hrvatskog turizma između brojnih događanja i prezentacija posebno se istaknula ugledna tvrtka Horwath HTL koja je predstavila rad "Analiza performansi hrvatskog hotelijerskog sektora 2001.-2016. godine." Analitičari Horwath HTL-a svoj rad temelje na primarnim istraživanja cjelokupnog hotelskog tržišta u RH koje obavljaju sustavno od 1998 g.

Rezervacije i informacije

Telefon

+385 51 800 480

PON-PET: 8:00-18:00

SUB: 8:00-16:00

Adresa

Bana Jelačića 16,
51260 Crikvenica

Kontaktirajte nas

Kontaktirajte nas direktno ili putem obrasca niže i poslat ćemo Vam najbolju raspoloživu ponudu za Vaš idealan odmor.

 

Vaše osobne podatke iz gornjeg obrasca (ime i prezime, e-adresa) prikupljamo i obrađujemo samo kako bismo mogli odgovoriti na Vaš upit za rezervaciju. Obrada Vaših osobnih podataka vrši se na povjerljiv način i iskljčivo u sukladnosti sa zakonskim odredbama. Klikom na slanje obrasca potvrđujete da ste upoznati s Politikom privatnosti (dodatne informacije o zaštiti osobnih podataka dostupe su na ovim stranicama).